top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıMuğla Poliüretan

SPREY POLİÜRETAN KÖPÜK BULANCAK

Sprey Poliüretan Köpük Bulancak Yalıtım


Avrupa ve Amerika’da çok uzun yıllardır kullanılan ve ısı yalıtımında performansı en yüksek ürün olarak öne çıkmaktadır. Poliüretan köpük sayesinde binalarımızı, başta buzdolabı olmak üzere eşyalarımızı, araçlarımızı izole edebilmekteyiz.

Poliüretan köpüğün birçok kullanım alanı vardır ve bu kullanım alanlarına göre kimyasal yapısı değiştirilerek özel olarak üretilirler. Örnek vermek gerekirse yataklarda kullanılan poliüretan köpükle çatılarda kullanılan poliüretan köpüğün kimyasal yapısı aynı değildir. Kullanım amacına göre özel olarak üretilmektedir.


Enerji sektöründeki dışa bağımlılığımız izolasyonun ne kadar önemli olduğunu bizlere tekrar tekrar göstermektedir. İzolasyon yaptırmadığımız zaman ailemizin parası boşa gidiyor ve ülkemizin dış borcu artıyor. Hem bireysel hem de ülke olarak kaybetmiş oluyoruz.

Ortalama olarak daire başına 500-1000 lira arası bir meblağ tutan ısı yalıtımı kendisini şu anki şartlarda 2 yılda amorti edebilmektedir.Daha sonraki yıllarda ortalama % 40 enerji tasarrufu sağlayarak ömür boyu kullanma şansına sahip olacaksınız.


Sprey Poliüretan Köpük Bulancak - Poliüretan Köpük Nerelerde Kullanılır


Isı yalıtımı sağlamada en etkili çözüm olan poliüretan köpüğün endüstriden evlerimize kadar pek çok kullanım yeri bulunmaktadır.Dünyada ısı yalıtımında en çok tercih edilen üründür.

Genel olarak kullanım alanları;


-Çatı arasındaki zeminler

-Teraslar

-Binaların dış cepheleri

-Temeller

-Prefabrik yapılar

-Soğuk hava depoları

-Hayvan çiftlikleri

-Boru ve Tanklar

-Otopark tavanları

-Karavanlar

Sandviç panellerin içerisinde kullanılan izolasyon ürünü de poliüretan köpüktür. Bu paneller soğuk hava depoları gibi soğutma maliyetinin yüksek olduğu yerlerde tasarruf için birebirdir.

Poliüretan köpüğün taş yünü ve cam yünü adı verilen izolasyon ürünlerine göre ısı iletim katsayısı daha düşüktür. Bunun yanında cam yünü ve taş yünü zemine yapışmadığı için boşluklardan sıcak-soğuk geçmektedir. Poliüretan köpük ise zemine yapışarak boşluk bırakmadan izolasyon sağlar.

Binalarda poliüretan köpük kullanımının birçok avantajı vardır;


-Poliüretan köpük hem hafif hem de dayanıklı bir izolasyon ürünüdür. Uzun yıllar boyunca randımanlı bir şekilde kullanılabilir.

-Kışın soğuktan yazınsa sıcaktan korur.

-Trapez saclarda büyük oranda ses yalıtımı sağlar.

-Kış aylarında sıcak ve soğuğun çarpışmasıyla oluşan terlemeyi keser.

-Zemin fark etmeksizin tüm alanlara uygulanabilir. Uygulama yapılmadan kirli yüzeyler temizlenerek poliüretan köpüğün zemine düzgün bir şekilde yapışması sağlanır.

-Diğer yalıtım ürünlerine göre hem uygulanması daha kolaydır hem de verimi en yüksek seviyededir.


Tüm uygulamalarımızdan sonra termal kamera ile yaptığımız işin hakkını verdiğimizi kanıtlıyoruz.

Sprey Poliüretan Köpük Bulancak - Avantajları Nelerdir ?


Isı iletim katsayısı 0,020 lamda olup dünyadaki en iyi ısı yalıtım malzemesidir.

Sprey poliüretan köpük %100 e yakın kapalı hücre yapı özelliğine sahiptir. Bu özelliği sayesinde ısı yalıtımıyla beraber ses ve nem gibi sorunlar karşısında da güçlü bir bariyer oluşturur.

Hafif bir malzemedir binalara fazladan ağırlık vermez.

Sprey poliüretan köpük uygulanan alanda bakteri ve haşere barındırmaz.

Sprey poliüretan köpük ısı köprülerinin oluşmasını engeller.

Sprey poliüretan köpük tek bir uygulamayla ısı yalıtımı, ses yalıtımı ve nem yalıtımı sağlar.

Sprey poliüretan köpük su buharı geçirgenliği sayesinde yüzeyin nefes almasını sağlar ve yoğuşmayı engeller.

Neden Poliüretan Köpük Uygulaması Yaptırmalıyız ?


Dünyadaki en iyi ısı yalıtım malzemesidir. Buzdolaplarında, soğuk hava depolarında,sandviç panellerde poliüretan köpük kullanılır.Herhangi bir ek yeri bulunmadığı için ısı kaybı yaşatmaz.Yüzeye yapışır ve binanın ömrü boyunca maksimum yalıtım sağlar.


Çatı Arası İzolasyon Bulancak


Poliüretan köpük ısı, ses ve nem izolasyonunu tek uygulamayla hayata geçirebilen tek izolasyon ürünüdür. Çatı arası denilen boşluğa uygulanması gereken yalıtım yapılmadığı taktirde ortalama % 30-40 arası enerji kaybı görülmektedir.

Çatı altındaki dairelerde yaşayanlar kış günleri soğuktan yaz günleri ise sıcaktan dolayı evlerinde rahat oturamazlar. Bu sorunu çözmek ve enerji maliyetlerini düşürmek için poliüretan köpük izolasyonu yaptırmak gerekir.


Trapez Sac Altına Poliüretan Köpük Bulancak Uygulaması


Depoların, fabrikaların, imalathanelerin, besi çiftliklerinin çatıları genel olarak trapez sacdan yapılmıştır. Bu sac herhangi bir yalıtım içermez. Trapez sacı izole etmek için rüzgar, kar ve yağmurun yol açtığı ek yükleri taşıyabilecek şekilde hafif bir yalıtım malzemesine ihtiyaç vardır.


Poliüretan köpük izolasyonu trapez sac yüzeye uygulanarak detay noktalara, girinti ve çıkıntılara rahatlıkla ulaşır ve tüm alanı kaplar. Yatay ve düşey olarak tüm yüzeyde iğne ucu kadar boşluk bırakmayacak şekilde bir yalıtım örtüsü meydana getirir.Sprey poliüretan köpük izolasyon uygulaması trapez sacın paslanmasını, çürümesini, korozyona uğramasını engeller. Sac birleşim noktalarındaki vida deliklerinden kaçan su sızıntılarını engeller.

NEDEN BİZİ TERCİH ETMELİSİNİZ ?


-YARATICI FİKİRLER

Alana en uygun izolasyon çözümünü kar/zarar hesabı gözetmeden sunarız.


-FARK YARATMA

Yeni nesil izolasyon için gerekli tüm ekipmanı hizmetinize sunarız.


-PROFESYONEL EKİP

Çalışanlarımız mesleki yeterlilik belgesine sahip tecrübeli ustalardan oluşur.


-TECRÜBE

Uzun yıllardır Türkiye genelinde izolasyon sektöründe gerek ham madde satışı gerekse uygulama olarak sayısız iş bitirme tecrübesine sahibiz.


-PLANLAMA

İş planımızı oluşturup müşterilerimizle fikir alışverişinden sonra uygulamamızı gerçekleştiririz.


5 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page