top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıMuğla Poliüretan

ÇATI İZOLASYONU ÇORUM

Güncelleme tarihi: 8 Kas 2020

Çatılar genel olarak binalarda en çok sorun yaşanan alanlardır. Binalar yapılırken su ve ısı izolasyonu maliyet düşürmek amacıyla ya yapılmaz ya da 2-3 yıl arası ömrü olan malzemeler kullanılarak geçici çözümler bulunur.

Çatı altı daireler genellikle ısınma sorununu en yüksek düzeyde yaşayan ve buna bağlı olarak en yüksek düzeyde enerji maliyeti oluşturan yerlerdir. Tüm bu maliyetleri düşürmek ve ara kat konforunu sağlayabilmek aslında tek bir uygulamayla mümkün. Poliüretan köpük Çorum aradığınız en iyi ısı yalıtım malzemesi.

Enerji maliyetlerinin çok çok arttığı zamanları yaşıyoruz. Kış günlerinde ısınma, yaz günlerindeyse soğutma maliyetleri bizleri kara kara düşündürecek hale geldi. Poliüretan köpük uygulaması yapıldıktan sonra fatura tutarlarında ortalama olarak % 40 bir azalma göreceksiniz. Güneşin sizi en çok rahatsız ettiği günlerde bile evinizde rahat bir şekilde oturabileceksiniz.

Püskürtme poliüretan köpük, yekpare bir şekilde uygulanır ve tüm alanı kaplayan bir malzemedir. Çatıdaki tüm boşlukları, kenarları, köşeleri doldurarak evinize yaz günü sıcağın, kış günlerindeyse soğuk havanın girişini engeller. Diğer yalıtım malzemelerine göre hem ısı yalıtım değeri çok yüksek olup hem de tüm alanı, dip bölgeleri mükemmel bir şekilde kaplayabildiği için ön plana çıkmaktadır.

  • Poliüretan köpük hava giriş çıkışını sınırlandırır.

  • Terleme, nem, küf sorunlarını çözer.

  • Su yalıtımı ve ses yalıtımına fayda sağlar.

  • Isı köprülerinin oluşmasını engelleyen bir bariyerdir.

  • Çatınızda istenmeyen böcek, fare, haşere gibi canlıları barındırmaz.

  • Üzerinde yürünebilecek sertliktedir, uygulamadan sonra üzerinde gezebilirsiniz.

  • Ortalama % 40 enerji tasarrufu sağlar.


Tüm çatılarda, çatı arası zeminde, trapez saclarda, teraslarda uygulanabilen bir üründür. Poliüretan köpük uygulamasının yaklaşık 70-80 yıl kadar ömrü vardır. Yani bir kere izolasyon yaptırdığınızda binanızın ömrü boyunca başka bir masrafınız olmayacaktır.

Poliüretan köpük uygulamasından önce çatıda bulunan tüm toz, pislik vb. maddeler zeminden temizlenmelidir. Zeminde bulunan toz poliüretan köpüğün zemine yapışmasını ve şişmesini engelleyen bir faktördür. Uygulama sonrasında aktif olarak kullanabileceğiniz, hassas olmayan bir zemine sahip olacaksınız.

Eğer çatınızda kiremit yok ve açık alanda bu uygulama yapılacaksa uygulamayı güneşten korumak için UV dayanımlı boya veya şap atılması gerekmektedir. Güneş tüm maddeleri olduğu gibi zamanla poliüretan köpüğü de aşındıracaktır. Bunu önlemek ve rahat bir kullanım alanı için şap atılması uzun vadeli bir çözüm olacaktır

Poliüretan köpük izolasyon için danışmak istedikleriniz ve ücretsiz keşif hizmeti almak için bizlere GSM numaramız, whatsapp destek hattımız ve mail adreslerimiz üzerinden ulaşabilirsiniz.




27 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page